BROEDKAS

Broedkas is een nieuw maatschappelijk initiatief dat erop gericht is betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties in Maastricht duurzaam met elkaar te verbinden.

Hoe?
5 maatschappelijke initiatieven, 5 broedkassen op 5 bijzondere locaties!
Op vrijdag 5 november krijgt de innovatieve samenwerking tussen Manon Machiels van Samen voor Maastricht en Jeroen Wijckmans van Trajekt vorm in het nieuwe concept BROEDKAS.
Broedkas is een samenvoeging van de woorden broednest en broeikas. Manon Machiels van Samen voor Maastricht en Jeroen Wijckmans van Trajekt zaten al een tijd te broeden op een nieuwe samenwerkingsvorm en dit is het resultaat. Een nieuw concept om betrokken bedrijven duurzaam te verbinden met maatschappelijke organisaties.

Doel?
Doel is om maatschappelijke organisaties naar een ‘next level’ te brengen, door inzet van kennis en kunde, netwerk en expertise van het Maastrichtse bedrijfsleven. Er is zoveel know how bij het bedrijfsleven aanwezig en hoe gaaf is het als die gedeeld wordt met maatschappelijke initiatieven in Maastricht?! Een unieke kans voor ondernemend Maastricht om heel concreet en duurzaam invulling te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid.

Wie nemen plaats in de Broedkas?
In elke Broedkas zitten minimaal 2 mensen van de vragende organisatie/initiatief plus een aantal geselecteerde experts en een sprint designer.

Welke maatschappelijke initiatieven hebben wij benaderd en doen mee.
Hiervoor zijn wij op zoek gegaan. Ook hebben wij gekeken of het initiatief al van de grond is en al aardig in de steigers staat of een totaal nieuw initiatief.

Naar welke maatschappelijke initiatieven zijn wij op zoek?
Voor onze volgende editie van Broedkas zijn wij op zoek naar sociale ondernemingen/initiatieven die impact willen maken. Het mag een bestaand initiatief zijn of iets totaal nieuws.

Mocht jij graag willen meedoen in een van onze Broedkassen, meld je dan aan via:
manon@samenvoormaastricht.nl of jeroen.wijckmans@trajekt.nl
Wij nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek!

EERSTE EDITIE BROEDKAS
5 NOVEMBER 2021

Broedkas editie 1 – 5 november 2021

Broedkas editie 1 – 5 november 2021

Kijk voor meer foto’s op facebook.

BROEDKAS – INITIATIEFNEMERS

 • Manon Machiels
  Manon Machiels

  “In de Broedkas komen betrokken ondernemers en maatschappelijke initiatieven samen om vanuit wederkerigheid de volgende stap te zetten: “het Broedkas-effect!”
  Telefoon: +31(0) 6 48771395

 • Jeroen Wijckmans
  Jeroen Wijckmans

  “In de broedkast maak je gebruik van de kracht van het netwerk en mag je dromen zonder drempels!”
  Telefoon: +31(0) 6 50205190

Start typing and press Enter to search

X